راستش تصمیم گرفته بودم به هیچ طریقی در انتخابات مشارکتی نداشته باشم. این را هم می دانم که نه نهاد انتخابات، نه دولت  (به مفهوم ی آن) و نه ملت، جامعه مدنی و مردم هیچکدام به مشارکت من هیچ نیازی نداشته و با حضور یا عدم حضور من به تریش قبای هیچ کسی بر نمی خورد. احوالات را به گونه ای یافتم که کوچکترین انگیزه ای در من برای کوچکترین تحرکی ایجاد نمی نمود. احوالاتی که امیدوارترین انسان ها را از پای در آورده و به ورطه نومیدی می کشاند، چه رسد به من که منتقدی تند و تیزم؛ و درمانده و بی چاره گذر زمان را شتابان تر و خشن تر از هر زمانی به زیان نیل به توسعه برای مام میهن به نظاره نشسته ام. باری، به قول سهند ایرانمهر به عنوان احدی از رعیت مملکت محروسه ایران»، بیمناکم از این که به مانند تجربه دولت مهر و مهرورزی نرسد روزی که اندر احوالات این روزها غبطه خوریم و آه از نهاد و دو صد افسون از جانمان برخیزد. سخن کوتاه می کنم و تنها به اشاراتی به شرح ذیل بسنده می نمایم که مرا قانع می کند به حمایت از فردی برخیزم که ادبیات توسعه را می داند و می فهمد و دست کم عملکرد پیشین اش نشان داده که در راستای آن گام برمی دارد:

1) دوستان، آشنایان، بزرگان، جوانان، همشهری ها بدانید و آگاه باشید که شعار هر کسی غیر از .» می تواند فاشیستی ترین شعار تاریخ انتخابات باشد. ما را چه شده که به اینجا رسیده ایم؟ بر ما چه گذشته که اینقدر بی اخلاق شده ایم؟ پس وطن چه می شود؟ پس منافع ملی چه می شود؟ پس توسعه، اقتصاد، فقر، رفاه، بیکاری، محیط زیست، دموکراسی و . چه می شود؟ هر کسی باشد، باشد، با هر سطح از ظرفیت، شایستگی، توانمندی، رواداری، سلامت اخلاقی- اقتصادی و الخ، فقط فلانی نباشد. این چه گزاره ای ست، این چه مرامی ست که مدعیان اصلاح طلبی را با آنان که خودشان در گذشته پوپولیست می خواندند، در یک دالان گرد هم می آورد.

2) گروهی از به اصطلاح اصلاح طلبانِ شهر هم صدا با آنان که تا دیروز از خجالت هم درمی آمدند، گرد هم آمده و ضرورت تغییر» را فریاد زده اند. آن ها فقط بر تغییر آنکه باید برود» تأکید می کنند؟ آیا فردا حاضرند مسئولیت آنکه را در تغییر می آید»، بپذیرند؟ پسا انتخابات، چگونه می خواهید سبک و سیاق ت ورزیِ خود را توجیه کنید؟ از فلانی حمایت کردیم که فقط فلانی برود؟ آیا کَسان ظن و گمان نمی برند که این نه کنشی حاصل از ت ورزی بل لجاجتی ناشی از غرض ورزی ست؟

3) حال به او بنگرید که اعلام می دارد: اگر فردای روز در این شهر کسی پیدا شود که از من شایسته تر باشد، حتما به او رأی دهید». دوستان، بدانید و آگاه باشید که این نمونه یک نگاه توسعه طلبانه ست.

4) در سخنی منتسب به دکتر حسابی آمده است: هر کس بخواهد مملکت را آباد کند، خانه اش خراب می شود و بالعکس». من این گزاره را اینگونه بازنویسی می کنم: هر کس بخواهد با گام نهادن در مسیر توسعه، مملکت را آباد کند، خانه اش را ویران می کنند». نیک به او بنگرید که نام اش در هیچ لیستی جای ندارد. آیا در لیست های امروز هیچ نشانی از عملکرد و برنامه و چشم انداز می بینید؟ این لیست ها مجموعه ای از اسامی بی روح و ضد توسعه اند. این ها کسانی هستند که باید فردای پس از انتخابات به حامیان خود جواب پس دهند و نه به توسعه این مرز و بوم. در جامعه ای که تحزب گرایی توسعه نمی یابد، لیست ها منابع توزیع و تقسیم قدرت می شوند.

5) گویا شورای ت گذاری اصلاح طلبان از لیست امیدی که غیر از بذر نومیدی نکاشته درس عبرت نگرفته و باز به جای توجه به عملکردها و برنامه ها به حمایت از اسم ها بسنده نموده است.

6) کاش دست کم به آگاهی مردم که هیچ به هم مسلکان خودشان احترام گذاشته و کاندیدای چپانیده شده در لیست را یک معرفی ساده چندخطی می کردند. حال عملکرد پیشین و برنامه و گذشته و حال و آینده پیشکش.

7) آن ها که سنگ اصلاحات به سینه می زنند، چرا یک بار نمی نشیند و شاخصه های اصلاح طلبی را نمایان نمی کنند؟ چرا معین نمی کنند که منظورشان از اصلاح طلب/ طلبی کیست و چیست؟ مگر حمایت از برجام و رابطه اقتصادی با دنیا، مگر حمایت از شفافیت آراء و لایحه مدیریت تعارض منافع، مگر گام برداشتن در راستای مبارزه با رانت نفت و اقتصاد تک محصولی و الخ، غیر از شاخصه های تحول خواهی ست؟ دوستان این ها فراتر از شاخصه های اصلاح طلبی، بل سنجه های دقیق توسعه طلبی ست که شمولش، آن یکی را نیز دربرگیرد.

8) دوستان و همشهریان عزیز، مشارکت در انتخابات کنشی صرفا قومی، قبیله ای، شهری، روستایی و . نیست بلکه به ویژه در این برهه حساس تاریخ کشورمان، دامنه آن به سطح ملی و فراملی نیز می رسد. ایران امروز وارد مرحله گذاری شده است که یکی از شاخصه های مهم آن ضرورت گرفتن تصمیمات سخت» (Hard Decisions) در پارلمان می باشد (مانند تصمیم گیری در مورد FATF, CFT و پالرمو). دیگر فرصتی برای آزمون و خطا وجود ندارد. یک اشتباه در أخذ تصمیمات سخت می تواند توسعه کشور را برای سال ها به عقب بازگرداند. بدین ترتیب، نگاه ما در انتخابات باید این مناسبات را نیز در برگیرد.

9) یکی از خطرهای بالقوه و بالفعل مرحله گذار بازگشت پوپولیست ها و رخنه دیدگاه های پوپولیستی می باشد. در اینگونه موارد برای مسائل بسیار پیچیده و در هم تنیده، راه حل های بسیار ساده و پیش پا افتاده ارائه می گردد. به عنوان نمونه، آن ها با گزاره هایی روان، مردم پسند و آمار و ارقامی خودساخته به شما می گویند که اگر نماینده شوند، تنها با در پیش گرفتن فلان راهکار دم دستی می توانند کل معضلات آن عرصه را مرتفع گردانند. آن ها دست های پینه بسته فلان کشاورز در فلان روستا را حامی اصلی خود می دانند و ادعا می کنند که یک شبه می توانند تمام مشکلات ناشی از تغییرات اقلیمی، کمبود آب، بازدهی پایین کِشت سنتی، اقتصاد کشاورزی مبتنی بر دلالی و . را مرتفع گردانند. گروه های حاشیه ای چون حاشیه نشینان، اقشار کم درآمد، ن، بازنشتگان، جوانان بیکار و . در مرکز توجه تبلیغات آن ها قرار می گیرد.

سخن آخر

دوستان، آشنایان، بزرگان، جوانان و همشهریان عزیز همگی ما بیش و کم دلخوریم و تا حدی امیدمان نومید شده است. همگی ما چیزهایی از قبیل هویت و امنیت شغلی درخور، رفاه اقتصادی و برای برخی تأمین نیازهای اولیه، تأمین شغلی برای فرزندانمان، امکانات و تسهیلات مناسب در روستاهامان و الخ بدست نیاورده یا از دست داده ایم. امّا نتایج اخیر مطالعات تطبیقی نشان می دهد که تحریم انتخابات در بیشتر کشورها، ت ورزی موفقی نبوده و تنها به بدتر شدن اوضاع منجر شده است. مام میهن دیگر رمقی برای رجعت به گذشته و قرار گرفتن در نقطه صفر و یا حتی زیر صفر ندارد. کرامول می گوید: انسان هیچگاه بیش از هنگامی که نمی داند به کجا می رود، اوج نمی گیرد». در دنیایی که هیچگاه سلوک اش به س نمی گراید، فقط باید رفت و همچنان به حرکت ادامه داد و به امید تمسک جُست و اوج گرفت. انتخاب های ما نقطه پرواز اند، پروازی که به اوج می رسد یا افول. من به شخصه دیگر با هیچ کسی هیچ عهد پیشینی نخواهم بست؛ با هیچ اصلاح گرایی یا اصول طلبی. من به یاری کسی خواهم شتافت که با اصول توسعه در پی اصلاح احوالات مردم باشد و وطن آباد سازد. من با قاطعیت از دکتر هادی قوامی» حمایت می نمایم. او در آسمان توسعه به پرواز درآمده است، حمایت اش کنیم .

اوج انتخاب در انتخابات اسفراین

انسان عمل ورز، انسان قصه گو، انسان آزاد: در ماتم دوری از آرمانشهر آرنت در ساختار اداری ایران

ما و مهرسام: اولین نوروز

ها ,های ,توسعه ,نمی ,اصلاح ,حمایت ,آن ها ,شاخصه های ,در انتخابات ,حمایت از ,چه می ,دوستان، آشنایان، بزرگان،

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

در من نهفته گویا، یک دایناسورِ خوب! شاهدپی کاری سفر به سریلانکا کارخانه "قابلمه" گرانیت پاراب مقالات طراحی سایت دستگاه کارت خوان سیار عرضه و مشاوره رایگان خرید با کیفیت ترین انواع بُخور (رطوبت ساز) دانلود کتاب آمار و احتمالات مهندسی نادر نعمت اللهی سایه من طب سنتی